Ny underviser på Odsherred Musikskole

Sara Steengaard Christensen er nyansat underviser på Odsherred Musikskole

Sara er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium som musiklærer i trombone og sammenspil. Hun har efteruddannelse i børnerytmik og musikdidaktik. I forhold til børnerytmik har hun gået på efteruddannelses-kurset “Leg, Musik og Bevægelse” hos Lotte Kærså/Kirstin Lundblad og så har hun taget 2 moduler af en diplomuddannelse i musikdidaktik på UCSJ.

Hvad er dit instrument og hvordan eller hvorfor er du kommet frem til at arbejde med dette?

Mit hovedinstrument er trombone. Som barn prøvede jeg flere forskellige instrumenter inden jeg landede på trombonen. Jeg spillede klaver hos en musiklærer på den folkeskole jeg gik på. Derefter begyndte jeg i Køge Skoleorkester, hvor jeg spillede klarinet. Siden skiftede jeg til saxofon på musikskolen men besluttede så sammen med en veninde, at vi ville prøve trombonen, som altid var en mangelvare i orkestrene. Med trombonen fik jeg mange spændende oplevelser med musikken, så der blev jeg hængende. Jeg fik min trombone i konfirmationsgave af min mormor, og det er den jeg spiller på endnu.

Hvilke hold underviser du på Odsherred Musikskole?

På Odsherred Musikskole underviser jeg en blæserklasse på Sydskolen i Vig. Det er en 3. klasse, som alle spiller enten trombone eller trompet hos mig i små hold i løbet af dagen. Desuden har vi to fælles musiktimer med deres musik/klasse-lærer. I de fælles musiktimer spiller vi både blæserorkester, synger sange, lærer om noder og laver andre musikaktiviteter. Desuden underviser jeg to elever fra Odsherred Garden i trompet og alt-horn. Der er åbent for, at jeg kan have flere elever, hvis nogen får lyst.

Har du tidligere undervist, i så fald hvor og hvor længe?

På Guldborgsund Musikskole har jeg undervist 3 år i trombone, trompet, begyndersammenspil, bigband og musikværksted. De samme fag underviser jeg i på Lolland musikskole, hvor jeg også er med til at undervise 4. klasser fra kommunens skoler, når de kommer på besøg for at lære musikskolen at kende sammen med deres musiklærer. Desuden underviser jeg i rytmik og musik-karrusel på Køge Musikskole.

Hvad lytter du til?

Oftest bliver det mest til at lytte til musik, som jeg selv skal spille eller bruge i undervisningssammenhæng. Jeg holder meget af både at spille og lytte til bigband-musik. For eksempel har jeg lige været med til at spille Duke Ellingtons Sacred Concert i John Høybye/Peder Pedersens arrangement, og har således lyttet en del til det.

Har du et nummer, der har været med til at definere dig som musiker?

Jeg synes ikke der er en bestemt ting/genre, der definerer mig som musiker. Faktisk tror jeg nærmere jeg er defineret af, at være alsidig. Jeg spiller gerne både rytmisk og klassisk musik, og har altid haft glæde af, at man som blæser kan begå sig i al slags musik.

Hvilken begivenhed i det kommende skoleår på musikskolen glæder du dig til?

Jeg kender jo ikke Odsherred Musikskole så godt endnu, men jeg synes Anderledes Uge, hvor der skal spilles Cubansk musik lyder rigtig spændende. Så det glæder jeg mig til at opleve. Jeg glæder mig også til blæser-klassen skal prøve at optræde for kammeraterne fra skolen og deres forældre. Den første koncert er altid noget der ses frem til med en del spænding, så det er en vigtig opgave for mig at gøre det til en god oplevelse for eleverne.